RADIONICA KOMPONOVANJA

 

RADIONICA KOMPONOVANJA

Predavač: dipl. kompozitor Konstantin Stefanović (RS)
Datum: 30. jun – 06. jul 2019.
Mesto: Kanjiža, Dom umetnosti, Glavni trg br. 9
Organizator: STREAMLET Art Association Kanjiža, Srbija

Konstantin Stefanović (1971) – kompozitor, višemedijski umetnik. Radi kao nastavnik u Muzičkoj školi Subotica, gde predaje stručne teoretske predmete (kontrapunkt, aranžiranje, savremena harmonija sa improvizacijom i orkestracijom, uvod u komponovanje). Bavi se savremenom umetničkom muzikom, primenjenom muzikom, kao i višemedijom. Sarađuje sa umetnicima iz različitih oblasti (pozorište, video-umetnost, ples). Doktorand je višemedijske umetnosti, u Centru za Interdisciplinarne studije, Univerziteta umetnosti u Beogradu, gde mu je odobrena tema doktorskog umetničkog projekta Galatea, višemedijsko scensko delo, a mentori su mu prof. emeritus Srđan Hofman FMU i red. prof. Deneš Debrei (Döbrei Dénes) AUNS. Član Udruženja kompozitora Srbije.

Program radionice: polaznici će se upoznati sa tehnikama komponovanja savremene umetničke muzike. U okviru sedmodnevne radionice predviđeno je šest sati intenzivnog rada tokom dana, koji će biti podeljen u dva bloka. U prepodnevnom bloku polaznike očekuju teorijska predavanja (kontrapunkt, harmonija, muzički oblici, orkestracija) a u poslepodnevnim satima će biti akcenat na praktičnim tehnikama komponovanja. Poželjno je da polaznici ponesu instrument/e (akustični ili električni).

Cilj radionice: grupno komponovanje najmanje jedne kompozicije, koja će biti prikazana poslednjeg dana radionice.
Nastavni jezik: srpski i mađarski.
Ciljna grupa: učenici završne godine srednjih muzičkih škola, studenti muzičke umetnosti, nastavnici muzičkih i osnovnih škola, obrazovani muzičari.
Participacija: 5.000 din
Smeštaj po zahtevu: 3.600 din za 6 noćenja
Prijaviti se ovde: https://goo.gl/forms/YElpqMQ39fV68rWD3
Rok prijave: 5. jun (Prijava će biti priznata nakon popunjavanja prijavnog lista i uplate participacije do 5. juna.)
Dalje informacija na: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Leave your comments

Post comment as a guest

0
terms and conditions.

Comments