Film Festival in Tallinn

Outstanding premiere of the movie 'Flying Circus' in Tallinn

Last night at the Black Nights Film Festival in Tallinn, Estonia, the world premiere of the feature film 'Flying Circus' was screened and directed by Fatos Berisha. The film had a very good reception and reaction from the audience.

This is the first long film by director Fatos Berisha which marks a major success with a world premiere in the main competition at this famous festival. Director Berisha in his speech before the show expressed the sadness with the tragedy that the Albanian people are experiencing these days and asked the public to pay tribute to the victims of the earthquake in Albania; “It's a special moment in my career. I'm glad my first film is at this festival. Thank you for inviting us here. This show is also a premiere for movie actors who will see the film here with you for the first time, ”Berisha said.

The Flying Circus is a black comedy based on a truly recent 90s event of a group of Kosovo actors who illegally cross the border between Montenegro and Albania during wartime to attend a theater festival in Tirana.

The premiere at Tallin was also part of a film crew composed by producer Vjosa Berisha, actors Armend Smajli, Tristan Halilaj, Afrim Muçaj, Shpëtim Selmani, Maylinda Kasumovic and Vedat Bajrami.

 

Premierë e jashtëzakonshme e filmit ‘Cirku Fluturues’ në Tallin

Mbrëmë në Black Nights Film Festival në Tallin të Estonisë u shfaq premiera botërore e filmit të gjatë artistik 'Cirku Fluturues' me skenar dhe regji nga Fatos Berisha. Filmi pati një pritje dhe reagim jashtëzakonisht të mirë nga publiku.

Ky është filmi i parë i gjatë i regjisorit Fatos Berisha i cili shënon një sukses të madh me premierë botërore në konkurencë kryesore në këtë festival kaq të njohur. Regjisori Berisha në fjalimin e tij para shfaqjes shprehu pikëllimin me tragjedinë që po përjeton populli shqipëtar këto ditë dhe kërkoi nga publiku nderim për viktimat e tërmetit në Shqipëri; “Është një moment i veçantë në karrierën time. Jam i lumtur që filmi im i parë është në këtë festival. Faleminderit që na keni ftuar këtu. Kjo shfaqje është premierë edhe për aktorët e filmit të cilët do ta shohin filmit këtu bashkë me ju për herën e parë“ u shpreh në vazhdim Berisha.

Cirku fluturues është një komedi e zezë e bazuar në një ngjarje të vërtetë të fundit të 90tave e një grupi aktorësh nga Kosova të cilët gjatë kohës së luftës në mënyrë ilegale kalojnë kufirin e Malit të Zi dhe Shqipërise për të marrë pjesë në një festival të teatrit në Tiranë.

Prezent në premierë në Tallin ishte edhe një pjesë e ekipt të filmit e përbërë nga producentja Vjosa Berisha, aktorët Armend Smajli, Tristan Halilaj, Afrim Muçaj, Shpëtim Selmani, Maylinda Kasumovic dhe Vedat Bajrami.

‘Cirku Fluturues’ është bashkëprodhim i Kosovës (B2 Films Kosovo dhe Ikone Studio), Shqipërisë (B2 Agency, Albania) dhe Maqedonisë Veriore (Black Cat Production). Filmi është mbështetur nga Qendra Kinematografike e Kosovës, Qendra Kombëtare Kinematografisë, dhe Agjensioni i Filmit i Maqedonisë Veriore.

Pas shfaqjes seë filmit, ekipi u rikthye në skenë për t’iu përgjigjur pyetjeve të shumta. Të shtunën do të mbyllet festivali, ku dhe do të ndahen çmimet.

'Flying Circus' is a co-production of Kosovo (B2 Films Kosovo and Ikone Studio), Albania (B2 Agency, Albania) and Northern Macedonia (Black Cat Production). The film is supported by the Kosovo Film Center, the National Film Center, and the Northern Macedonia Film Agency.

After the screening of the film, the team returned to the scene to answer numerous questions. The festival will close on Saturday, where prizes will be shared.Leave your comments

Post comment as a guest

0
terms and conditions.

Comments